Ülkemizde ayçiçeği yağlık olarak en fazla Trakya-Marmara Bölgesinde %47,2 oranıyla üretilmekte, %29,2 ile Orta Anadolu, ile Karadeniz, %8,7 ile Akdeniz Bölgelerinde üretilmektedir.04-Mar-2021

Türkiye’de ayçiçek tarlaları nerede?

Türkiye'de ayçiçeği en yoğun olarak Marmara da ve Trakya bölgesinde yetiştirilmekte olan bir bitkidir. Ayçiçeği tarlaları ayrıca oldukça güzel bir görünüme de sahiptir. Ülkemiz de yoğun olarak Tekirdağ, Edirne, Konya, Kırklareli ve Adana'da yetiştirilmektedir.

Türkiyede ayçiçeği en çok nerede yetişir?

Ayçiçeği dünyada ve Türkiye'de en önemli yağ bitkilerinden biri olup, Türkiye'de genelde yağlık olarak yetiştirilir. Yağlık olarak ekiminin % 70'inden fazlası Trakya ve Marmara bölgesindedir.

Ayçiçeği Tarlası ne zaman açar?

Ayçiçeği ekim mevsimi, bitkinin yaz aylarında çiçek açabilmesi için ilkbahar yağmurlarının sonuna denk gelir.

Ayçiçeği tarımı nerede yapılır?

Ülkemizde yağlık ayçiçeği üretimi, genelde Trakya-Marmara Bölgesinde yoğunlaşmış iken, çerezlik üretimi ise, çoğunlukla İç ve Doğu Anadolu Bölgesinde, az miktarda diğer bölgelerde de ekimi yapılmaktadır.

Avcılar ayçiçek tarlası nerede?

Trakya bölgesinde sıklıkla görülen ayçiçeği tarlaları bu kez İstanbul'un göbeğinde, Avcılar'a bağlı Ispartakule'de görüntülendi. Sapsarı güzelliğiyle, seyirlik bir manzara oluşturan ayçiçek tarlası fotoğrafçıların da ilgisini çekiyor.

Ayçiçeği Fabrikası hangi bölgede bulunur?

Ülkemizde yağlık ayçiçeği en fazla Trakya-Marmara Bölgesinde (%47,2); üretilmekte olup, bu bölgeyi %29,2 ile Orta Anadolu, %12 ile Karadeniz, %8,7 ile Akdeniz Bölgeleri izlemektedir.

Marmara bölgesinde ayçiçeği hangi şehirde yetişir?

Ayçiçeği üretiminin %70'i Marmara Bölgesi'nde bulunan Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa ve Balıkesir illerinde yapılmaktadır. İç Anadolu ve ve Orta Karadeniz bölgesi ise ayçiçeği üretimi yapılan diğer bölgelerdir.