Enerji Kimlik Belgesi Zorunlu mu? 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununa göre mesken niteliği taşıyan binaların 2020 yılı Ocak ayı itibarıyla Enerji Kimliği Belgesi alması zorunludur. Bu tarihten sonra EKB almayan yapılar için alım, satım ve kiralama işlemlerini gerçekleştirmek mümkün olmayacaktır.

Enerji kimlik belgesi eski binalara zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binaları 2 kategoriye ayırmış durumda, “yeni bina” ve “mevcut bina”. 1 Ocak 2011 yılından sonra yapımı tamamlanan binaların tümü “yeni bina” olarak değerlendirilmektedir. Yeni ve eski binaların tümünde enerji kimlik belgesi (EKB) alma zorunluluğu vardır.

Enerji kimlik belgesi olmazsa ne olur?

Enerji Kimlik Belgesi olmayan yapılarda 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım ve kiralama işlemleri yapılamayacak. Belgesi olmayan yeni yapılar ise ruhsat alamayacak. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalardaki konutların alım satımı yapılamayacak ve kiraya verilemeyecek.

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu kalktı mı?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ne göre uzatılan süre ile 1 Ocak 2020'den itibaren Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan binalarda alım, satım ve kiralama yapılamayacağı bakanlık tarafından açıklamıştı. … Ayrıca enerji kimlik belgesi ibrazı aranmayacak” diye konuştu.

Enerji kimlik belgesi ne zaman zorunlu oldu?

Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalar için 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren enerji kimlik belgesi zorunluluğu getirildi. Belgesi olmayan yapılarda alım-satım ve kiralama yapılamayacak. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren binalarda enerji kimlik belgesi uygulaması zorunlu hale geldi.

Enerji kimlik belgesi hangi binalara zorunlu?

50 m2'nin altında kullanım alanı olan binalar. Sera ve atölyeler. Planlanan kullanım süresi 2 yıldan az olan yapılar. Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile Milli İstihbarat Teşkilatına ait binalar.

Enerji kimlik belgesi nedir hangi binalar için zorunlu?

Mevcut binalar ve 1 Ocak 2011 tarihinden önce yapı ruhsatı almış ve inşaatı devam edip henüz yapı kullanım izni almamış binalar için Enerji Verimliliği Kanununun yayımı tarihinden itibaren on yıl içinde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenir.

Enerji kimlik belgesi almamanın cezası var mı?

Yani enerji kimlik belgesi almama cezası uygulanmayacak ancak bu belgeyi almayan binalarda bulunan taşınmazların kiraya verilmesi ya da satılması mümkün olmayacağı için kat malikleri enerji kimlik belgesi almak zorunda kalacak.